Molekuláris hidrogén tanulmány

Ebből a tanulmányból megtudja miért tud drámai változást hozni a molekuláris hidrogén az emberi szervezetben

2015-ben ismerkedtem meg a molekuláris hidrogénnel és találtam rá erre az ausztrál tanulmányra, ami nagyon sokat segített nekem megérteni a molekuláris hidrogén működését. Ez a tanulmány nem helyettesíti az orvos által adott egészségügyi tanácsot. Az egészségét érintő kérdésekben továbbra is kommunikálni kell a kezelő orvossal, különös tekintettel olyan tünetre, ami diagnózist vagy orvosi figyelmet igényelhet.

Péter István

Dr Juergen Winkler M.D.,

Dr Juergen Winkler M.D., ABIHM hivatalosan elismert szakképesítéssel rendelkezik holisztikus és integratív orvoslásban.

Jelenleg a kaliforniai Carlsbadban, a Quantum Functional Medicinnél praktizál, amit 2012 júliusában alapított. Elnökségi tagja a Rákkal foglalkozó integratív orvosok nemzetközi szervezetének (IOICP).

A körülöttünk levő világ egyre bonyolultabbá válik. Az egészségre és
wellnessre vonatkozóan olyan sok információ áll rendelkezésre. Gyakran nehéz megkülönböztetni a valóságost a felfújt marketingtől.

Még a hírek is koleszterinszint-csökkentésről, rákmegelőzésről, a helyes testedzésről, stb. szólnak. Előfordul veled, hogy úgy érzed, hogy nem vagy képben?

Ha csak egyetlen dolog

Ha csak egyetlen dolgot meg tudnál tenni naponta a vitalitásodért, a
tested megfiatalításáért, az edzések utáni gyorsabb regenerációért, és
hogy egészséges maradj, vajon kihasználnád-e ezt a lehetőséget?

Mi a molekuláris hidrogén

A molekuláris hidrogén egy fontos molekula, ami képes arra, hogy drámai változást hozzon létre az egészségedben.

Az előnyei mindenkire vonatkoznak, mert az antioxidáns védelmi rendszeredre van hatással, ami az egészséges élet
döntő tényezője.

Ez az oldal egy átfogó képet ad arról, hogy milyen kiváló a molekuláris hidrogén, és remélhetőleg motiválni fog arra, hogy beépítsd azt az életedbe.

Ha csak egyetlen dolgot meg tudnál tenni naponta a vitalitásodért, a tested megfiatalításáért, az edzések utáni gyorsabb regenerációért, és
hogy egészséges maradj, vajon kihasználnád-e ezt a lehetőséget?

Ez a lehetőség  a  molekuláris hidrogén egy olyan fontos molekula, ami képes arra, hogy drámai változást hozzon létre az egészségedben.

Az előnyei mindenkire vonatkoznak, mert az antioxidáns védelmi rendszeredre van hatással, ami az egészséges élet döntő tényezője. Ez az oldal  egy átfogó képet ad arról, hogy milyen kiváló a molekuláris hidrogén, és remélhetőleg motiválni fog arra, hogy beépítsd azt az életedbe.

 

Molekuláris hidrogén H2 – kémiai kötésének rajza

A molekuláris hidrogén H2 egy olyan molekula, ami két, egymáshoz kapcsolódó hidrogén atomból áll. Ez a molekula a természetben nem
sűrűn fordul elő.

Legtöbbször a hidrogén atomok más atomokhoz kötődnek. Például, két hidrogén atom kötődik egy oxigén atomhoz, vízmolekulát alkotva.

A víz nagyon fontos része a mindennapi életünknek, és a vízben levő két hidrogén atom adja a víz számos különleges tulajdonságát a hidrogénkötés által.

A hidrogén atomok kritikus alkotórészei a víznek, és még sok más szerves molekulának, mint például a szénhidrátok, fehérjék, zsírok és a DNS.

A periódusos rendszer a kémiai elemek rendszerezése az elemek atomszáma
alapján, ami a protonok számát jelenti.

Amint látható, a hidrogén (H) a bal felső sarokban helyezkedik el. Jellemzően az atom mérete növekszik, ahogy balról jobbra és fentről lefelé haladunk a periódusos rendszerben.

Vagyis a jobb alsó sarok felé az elemek nagyobbak, míg a bal felső sarok felé kisebbek.

A hidrogén a létező legkisebb elem

A hidrogén (H) a periódusos rendszer bal felső sarkában látható, az 1-es számmal jelölve. Egy protont tartalmaz és egy elektront, neutronok nélkül. Ez azt jelenti, hogy a hidrogén elem a legkisebb, legegyszerűbb és legalapvetőbb elem.

Emiatt a molekuláris hidrogén (H2) a létező legegyszerűbb molekula, mivel a két legkisebb atom kötését jelenti. Az egyszerűség kedvéért, a molekuláris hidrogénre, mint H2-re hivatkozunk a továbbiakban.

Mivel a H2 ilyen kicsi, normál hőmérsékleten és nyomáson gázként jelenik meg. Bizonyára hallottad már, hogy a H2-re, mint hidrogén gázra hivatkoznak.

A hidrogén gáz már egy ideje a tiszta energia fő fókuszába került, mert üzemanyagként való elégetése során vízpára keletkezik, mint melléktermék – a benzin elégetésekor keletkező mérgező szennyezés helyett.

Továbbá, a hidrogén rendkívül hatékony üzemanyagként, és a közeljövőben az autók számára a fő üzemanyagforrásává fog válni.

2 H2 + O2 = H2O + Energia

Hidrogéngáz és oxigéngáz elégetése hatékony energiát termel, és melléktermékként vízpárát.

A hidrogén mindenütt

Tudtad, hogy a látható univerzum összetételében 75% a hidrogén? Habár a hidrogén a leggyakoribb elem, de a molekuláris hidrogén (H2) a Föld atmoszférájának csak 1 ppm-ét teszi ki.

Amikor a hidrogénre gondolsz, akkor a pozitív hidrogén ionokra (H+) is gondolhatsz, más néven protonokra. A ph mértékegység azt mutatja meg, hogy egy folyadékban mennyi a H+ ionok száma.
Minél alacsonyabb a pH, annál több proton van a folyadékban, és annál nagyobb a folyadék savassága. Ez nem ugyanaz a hidrogén, mint az a molekuláris hidrogén (H2), amiről most szó van.

Jelenleg a NASA preferált üzemanyaga az űrkutatásban a folyékony hidrogén, mert ez a legkönnyebb súlyú üzemanyag, de egyben rendkívül tömény energia. A hidrogén akkor a leghatékonyabb üzemanyag, ha folyékony oxigénnel kombinálják.

Hol keletkezik Molekuláris hidrogén?

Keletkezik-e valahol természetes módon molekuláris hidrogén (H2)? A természetben a H2 – t baktériumok és algák termelik anaerob anyagcsere során.

Ez lehet az egyik forrása a légkörünkben kimutatható H2-nek, ami azonban nem jelent elég nagy koncentrációt ahhoz, hogy molekularishidrogen különösebb jelentősége legyen az életünkben.
Ami az embereket illeti, a beleinkben élő baktériumok fejlesztenek H2-t, a fel nem szívódott szénhidrátok fermentálása során.

A bélrendszerben termelt hidrogén vagy távozik kilégzéskor, vagy a bélgázokkal. Általában az emésztőrendszerben a baktériumok által termelt molekuláris hidrogén mennyisége nem elegendő ahhoz, hogy észrevehető terápiás haszna legyen.

Érdekes adat: a száz évesnél idősebb japánok vizsgálata azt mutatta, hogy ezeknek az embereknek a kilégzési molekuláris hidrogén szintje négyszer magasabb volt, mint egy átlagos
egészséges emberé!

Molekuláris hidrogén és az egészség

Habár a H2 egy egyszerű molekulának tűnik, mégis egy sor jótékony egészségügyi hatással rendelkezik, amiket még ma is folyamatosan fedezünk fel. A H2 jótékony hatásait újra meg újra megerősítették az
elmúlt tíz évben, jóllehet sokáig átsiklottak felette.

Jelenleg több mint 300 kutatási anyag mutatja ki a H2 jótékony hatását egy sor betegség modellben. Miért nem hallottuk még eddig, hogy a H2 jót tesz az egészségnek? Valószínűleg az az oka, hogy te még nem hallottál a H2 egészségre gyakorolt jótékony hatásáról, mert „túl egyszerű”. A H2-t nem lehet
szabadalmaztatni, ami azt jelenti, hogy gyógyszeripari termékként nem fog nyereséget termelni. Emiatt nem sok erőforrást fordítottak eddig a H2 népszerűsítésére a főirányú médiában.

Másrészt, első pillantásra a H2 „mindenre jó megoldást” jelent. Mivel a H2 a sejtjeinken belül az antioxidáns védelmi rendszerre hat, a hatása emberről emberre változik. Ennek oka az, hogy a szabad gyökök.

Miért nem hallottuk még eddig,

hogy a MOLEKULÁRIS HIDROGÉN (H2) jót tesz az egészségnek?

Valószínűleg az az oka, hogy te még nem hallottál a H2 egészségre gyakorolt jótékony hatásáról, mert „túl egyszerű”. A H2-t nem lehet szabadalmaztatni, ami azt jelenti, hogy gyógyszeripari termékként nem fog nyereséget termelni. Emiatt nem sok erőforrást fordítottak eddig a H2 népszerűsítésére a főirányú médiában.

Másrészt, első pillantásra a H2 „mindenre jó megoldást” jelent. Mivel a H2 a sejtjeinken belül az antioxidáns védelmi rendszerre hat, a hatása emberről emberre változik. Ennek oka az, hogy a szabad gyökök mindannyiinkat máshogyan érintenek.

Ez lehet, hogy nehezen megragadható koncepció, és vannak, akik végül is nem hiszik el, mert „túl szép ahhoz, hogy igaz legyen”.

Mindezen okok ellenére, egyre több elméleti és gyakorlati kutató dokumentál tagadhatatlan bizonyítékokat a H2-nek az emberi egészségre gyakorolt jótékony hatásáról. A molekuláris hidrogén kutatása az elmúlt tíz évben exponenciálisan nőtt.

Molekuláris hidrogén tanulmány

Csata dúl a sejtjeinkben

Ugyanis a sejtjeink a szabad gyökök állandó támadása alatt állnak

A szabad-gyökök a mitokondriumok, vagyis a sejtjeid motorjaiból származó energiatermelési melléktermékek. A szabad gyöknek van egy párosítatlan elektronja, amit ki akar elégíteni
úgy, hogy egy közeli molekulából elvesz egy elektront.

A szabad gyökök rövid életűek, instabilak, és más molekulákkal lépnek reakcióba, hogy
stabilakká váljanak. A szabad gyököket tudományos elnevezése: reaktív oxigén fajták (angol
rövidítés: ROS)

Ábra: párosítatlan elektron és párosított elektron.

Képzeljünk el egy autót, ami benzint éget el üzemanyagként. Mi lesz a melléktermék? Szmog, illetve pontosabban szénmonoxid. A szénmonoxid olyan erősen mérgező, hogy a belélegzése halálos is lehet.

A szabad gyökök hasonló módon, mint melléktermék jelennek meg a sejtjeinkben zajló energiatermelés során. A szabad gyökök olyanok, mintha a sejtjeink szénmonoxidjai lennének.

Általában az antioxidáns védelmi rendszerünk kezeli a szabad gyökök problémáját, mielőtt azok bármilyen kárt okoznának. De ahogyan öregszünk, és a mérgek túlterhelik a szervezetet, az antioxidáns rendszerünk eltunyul, és a szabad gyökök a sejtjeinkben elkezdenek
rombolni.

A hosszan tartó szabad gyök kártételt, amit oxidatív stressznek is hívunk, kapcsolatba hozzák az öregedéssel és a legtöbb krónikus betegséggel, úgy mint rák, cukorbaj, neurodegeneratív betegségek, stb.

Ezért kerültek az antioxidánsok a táplálék-kiegészítő ipar középpontjába már a kezdetektől fogva.

Az antioxidáns védelmi rendszerünk

szabadgyökök állandóan termelődnek a mitokombriumban

A mitokondriumok feladata az energiatermelés ATP (az energia pénzegysége a sejtjeinkben) formájában, de mérgező melléktermékként szabad gyököket is termelnek.

Az oxigén kulcsfontosságú az energiatermelés hajtóerejeként. Sajnos az energiatermelés során felhasznált oxigénnek a 2-5%-a szuperoxid anionoknak nevezett szabadgyökökké alakul át.

1. lépés: Az antioxidánsok megvédik a sejtjeinket a szabad gyökök károsításától.

Ábra: Szuperoxid anion (szabad gyök) – szuperoxid diszmutáz (antioxidánsenzim) – hidrogén-peroxid (szabad gyök)

A sejtjeinkben vannak antioxidáns enzimek, mint például a szuperoxid diszmutáz, ami semlegesíti a szuperoxid aniont és átalakítja hidrogén-peroxiddá. A hidrogén-peroxid egy gyenge szabad gyök, ami hasznos a sejtjeinkben.

Az immunrendszerünk arra használja a hidrogén-peroxidot, hogy elpusztítsa a baktériumokat és jelezzen az immunrendszer többi részének,ha egy szövet megsérül. Általában, ha megvágod magad, hidrogén-peroxid termelődik, ami aztán jelt ad a fehérvérsejteknek, hogy induljanak a vágáshoz.

2. Lépés

2. lépés: Az antioxidánsok megvédik a sejtjeinket a szabad gyökök károsításától

Ábra: Hidrogén-peroxid (szabad gyök) – glutation-peroxidáz (antioxidáns
enzim) – víz

Egy másik antioxidáns enzim a glutation-peroxidáz (GPX). Két GPX alakít át egy hidrogén-peroxidot két molekula vízzé. E reakció alatt a két GPX kötésbe kerül, és glutation-diszulfiddá (GDS) alakulnak.

A GDS-t vissza kell alakítania egy másik enzimnek, hogy az visszaalakuljon két GPX molekulává, ami kész további hidrogén-peroxid molekulákat felvenni. Ez azt jelenti, hogy a GPX nem mindig áll rendelkezésre, és korlátozott a működése antioxidánsként.

A szabad gyökök megsemmisítésének ez a kétlépcsős folyamata döntő fontosságú a sejtjeink egészsége szempontjából. Ha nem áll rendelkezésre elég szuperoxid- diszmutáz és glutation-peroxidáz, akkor a szuperoxid anion és a hidrogén-peroxid felhalmozódhatnak a sejtjeinkben.

Ezek a szabad gyökök önmagukban lehet, hogy nem annyira károsak, azonban reakcióba lépnek egymással, ami során halálos szabad gyökké,
hidroxil gyökké alakulnak. Az étrended, az életmódod és a környezet függvényében, előfordulhat, hogy a sejtjeid végül több szabad gyököt termelnek, mint amit az
antioxidáns enzimeid kezelni tudnak.

És ráadásul az öregedéssel az antioxidáns enzimeid természetes módon megcsappannak. Amikor többlet szabad gyök keletkezik a sejtjeidben, az súlyos következményekkel jár az egészségedre nézve.

A TÚLZOTT MENNYISÉGŰ SZABAD GYÖKÖK VESZÉLYESEK A SEJTJEIDRE

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Mik az immunrendszert befolyásoló legfontosabb tényezők

--------------------------------------------------------------------

GDPR PeteristvanBlog

You have Successfully Subscribed!