szabadgyökök

Szabad gyökök

…egyensúlyi helyzetének helyreállítása érdekében, „ellopja” egy másik molekula elektronját, amivel molekuláris káoszt idéz elő

Az anyagcsere terroristái

A szabad gyökök

👉 Minden jólesik, amit megeszünk s közben mégis tökéletesen karcsúak maradunk, testünk mindent, amire nincs szükségünk problémamentesen kiválaszt.
👉 Esténként könnyen elalszunk, nyugodt, mély álomban töltjük az éjszakát, reggelente üdén, erőtől duzzadva ébredünk és örülünk az előttünk álló új napnak.
👉 Csak nyolcvan évesen vesszük észre, hogy már nem vagyunk olyan fürgék tenisz közben, mint korábban, de még mindig meglehetősen jól játszunk, s bármikor képesek vagyunk arra, örömest táncoljunk fél éjszakát.
👉 Nincsen semmiféle betegségre utaló tünetünk, remekül érezzük magunkat és fiatalabbnak látszunk, mint öt évvel ezelőtt.

👉 Tudatunk tiszta, emlékezetünk teljesen megbízható.
👉 Vérnyomásunk olyan, mint egy negyvenévesé, nincs a legcsekélyebb érszűkületünk sem.

👉 Eltölt bennünket az életkedv, s annyi energiánk van, hogy azt sem tudjuk, mit kezdjünk vele.
👉 Teljesítőképességünk jobb, mint valaha és hatékonyan tudunk dolgozni.
👉 Örömünket leljük a testünkben, mely minden beavatkozás nélkül tökéletesen egészséges és életerős, úgyhogy a személyigazolványban szereplő dátumnak semmi szerepe nincs.
👉 Az élet egyedülálló kaland melyet boldogan élvezünk.

Pár évvel ezelőtt a fenti kijelentések még álomnak tűntek, de az orvoskutatás hihetetlen lépéseket tett előre az öregedési folyamat vizsgálásaival kapcsolatban. Rájöttek a varázsigére, ami így hangzik:

megelőzés

Ugyanis a sejtjeink végtelenül hosszú ideig életképesek maradnak, ha megfelelő környezetet teremtünk számukra. Nekünk csak egyetlen feladatunk van. Egészséges sejtekkel pótolni azokat, amiket a szabad gyökök megkárosítottak. Minél gyakrabban éri a sejteket károsodás annál, rövidebb lesz az élettartamuk s annál nagyobb a kockázata valamilyen kóros állapot kialakulására.

Ha nem szentelünk kellő figyelmet nem alakulhat ki az egészséges sejtpótlás, akkor egyre károsabbá válik a szabad gyökök sejtromboló hatása, ami a gyorsabb öregedéshez majd halálhoz vezet.

 Mik is valójában a szabad gyökök?

A szabad gyök olyan molekula, mely elveszítette egyik elektromos töltéssel rendelkező elektronját. A szabad gyökök vegyi szerkezetében van egy tartalék reaktív elektron, amely feszülten várja, hogy valamivel reakcióba léphessen.

 

Egyensúlyi helyzetének helyreállítása érdekében, „ellopja” egy másik molekula elektronját, amivel molekuláris káoszt idéz elő, minthogy a megkárosított molekula igyekszik valahonnan elektront lopni magának, aminek a következtében az válik szabad gyökké.

 

A szabad gyökök tehát valójában „anyagcsere terroristák” , molekuláris rablólovagok.

  Az antioxidánsok

ezzel szemben olyan molekulák, amelyek képes egy elektront leadni anélkül, hogy maguk instabillá váljanak, tehát folyamatosan utánpótlásra szoruljanak. Ezért hát folyamatosan újabb és újabb antioxidánsokra van szükségünk az öregedés és a betegségek elkerülése érdekében.

Ha megfelelő mennyiségű antioxidáns áll rendelkezésre, sejtjeink kisebb mértékben károsodnak, s ezért ritkábban szorulnak megújításra. Az antioxidánsok segítségével jelentős mennyiségű életelixírt juttatunk szervezetünkbe.

 

A legkiválóbb antioxidánsok

✅ Molekuláris hidrogén
✅ C-vitamin
✅ E-vitamin
✅ Béta – karotin
✅ zöld tea
✅ vörösbor
✅ melatonin

 

✅ DHEA
✅ B-vitamin
✅ L-karnitin
✅ Magnézium
✅ Glutation

 

 

 

Ha a szervezetben túlzott mértékben keletkeznek szabadgyökök, az az úgynevezett AGE (Advanced Glycation Endproducts, protgresszív – előrehaladott glikációs végtermék) kialakulásához vezet. Ez a zsírból és cukorból álló anyagcsere maradvány, mely a szabad gyökök hatására oldhatatlan vegyületekké áll össze.

Blokkolja a sejtek anyagcseréjét, hozzájárul a sejtek gyorsabb öregedéséhez és korai elhalálozáshoz.
Ez az AGE mutatkozik meg az úgynevezett öregségi vagy pigmentfoltokban, azonban nemcsak a bőrben rakódik le, hanem a szem és az agy ereiben is, ami szív- és érrendszeri, keringési megbetegedésekhez, szívkoszorú ér meszesedéshez, végső esetben szívinfarktushoz vezethet.

Az antioxidánsok megakadályozzák, hogy a zsír és a cukor ilyen oldhatatlan vegyületeket alkosson.
Minél alacsonyabb a kalóriabevitelünk, annál kevesebb szabad gyökök képződnek a szervezetünkben, mivel így szervezetünknek kevesebb oxigénre van szüksége az anyagcsere-folyamatokhoz.

Elenben minél többet eszünk, annál több oxigénre van szükség az anyagcsere folyamatokhoz, ennek következtében jelentősebb lesz a szervezet károsodása, s így hamarabb is öregedünk.

Itt van hát a számunkra a remek lehetőség , hogy jelentős mértékben kiküszöböljük a „természetes öregedést „ s egy hosszú életen át fiatalok és egészségesek maradjunk. Ebben az értelemben az öregedés valójában betegség.
Az ember élettartalma lényegében a szabad gyököknek a sejtekben felhalmozódott károsodása mértékét tükrözi vissza.

Ha a károsodás túlságosan nagymérvű a sejt ezt már nem képes túlélni és végül feladja.

 

Koronavírus okozta akut betegségek kezelése molekuláris hidrogénnel

A molekuláris hidrogén (H2) potenciális új terápiás gáz a koronavírus okozta akut betegségek kezelésében   A molekuláris hidrogén pozitívan befolyásolja a fizikai és légzőszervi egészséget az akut poszt-COVID-19 betegeknél: új perspektíva a rehabilitációban...

Magna RealH2 fogyasztása

Hogyan fogyaszd a Magna RealH2   A Magna RealH2 molekuláris hidrogén italport a nap bármely szakaszában fogyaszthatod. A legjobb hatást étkezés előtt vagy étkezés után 30 perccel fejti ki.   A molekuláris hidrogén képes drámai változást hozni az egészségben....

Teszt – milyen a rossz halolaj ?

134 féle halolajból állítólag, csak 4 felelt meg Magyarországon a szív- és érrendszeri megbetegedésben elhalálozottak az első helyet töltik be. Évente mintegy 60 000 ember hal meg, annak ellenére is, hogy egy részük oda figyel az egészségére. Miért lehetséges ez? Sok...

Immunrendszer

Immunrendszer ... a szervezet védekező rendszere a kórokozókkal szemben, mint baktériumok, vírusok, gomábk és férgek. hidrogén az élet üzemanyagaAz immunrendszer Ennek a védekező rendszernek a karbantartása azért fontos, mert a saját szervezet károsodása veszélyes...

Molekuláris hidrogén hatásai

Káros hatások semlegesítése Már Szent- Györgyi Albert foglalkozott a hidrogén hatásaival és talán nem véletlenül nevzete el: hidrogén az élet üzemanyaga
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Mik az immunrendszert befolyásoló legfontosabb tényezők

--------------------------------------------------------------------

GDPR PeteristvanBlog

You have Successfully Subscribed!